Vogelhuisjes

De vogels zingen al een tijdje over de komende lente, de hanen maken uit wie de sterksten zijn, de krokussen en sneeuwklokjes bloeien.

Dus het was de hoogste tijd, afgelopen week, voor een rondje langs de ongeveer 20 vogelhuisjes die hangen – waarvan we de meesten hadden gekregen van een lieve vriendin. Ze kregen naast een check, schoonmaak & herstelwerk, ook een naam (nog net geen schilderij of mantra 😁). Daarmee kan ik bij gaan houden welke huisjes meer- en minder populair zijn.

De meeste kastjes hangen tenminste 3 meter (mezen) en meestal op afstand van 10m of meer uit elkaar. In totaal vond ik daarin 5 nestjes, van vorig jaar. En een voorraad-kastje πŸ˜‰. De dicht bij elkaar hangende kastjes zijn voor de kolonie-broeders, zoals de mussen. Daar vond ik in totaal 2 nestjes in. En.. in tegenstelling tot eerdere jaren dit afgelopen jaar hier ook mussen gezien. Dus wie weet breidt de mussenstand zich ook hier uit.

Voor de vier nieuwe kastjes kreeg ik op facebook (waar ik dit deelde) leuke namen door – en die hangen inmiddels ook.

Op naar nog meer broedende paartjes dit jaar! πŸ£πŸ™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.