Waar dromen we van?

fijne plek

We willen graag een fijne plek maken: een mooie, inspirerende bos-tuin. Met heel veel eetbaars er in – en met geurige en medicinale planten en bomen. Voedsel voor de bodem en voor insecten, bijen en vlinders, voor vogels en kleine zoogdieren. Luw en prettig. Zodat er gegeten, genesteld en hersteld kan worden – en nog veel meer.

Met stille delen, voor dieren en planten die meer rust nodig hebben.

Met open delen, achterin, voor een gevoel van ruimte.

Met plekken waar, op verzoek, geïnteresseerde mensen kunnen rondneuzen en meegenieten. Om geïnspireerd te worden en ook te kunnen snoepen van de tuin.

leren werken met de bodem

We willen de ecologische geletterdheid en vaardigheid verhogen van ons samengesteld gezin en de omgeving, kinderen en geïnteresseerden: De huidige en volgende generaties.

bodem en biodiversiteit, duurzaamheid

We hopen dat het voedselbos bij zal dragen aan het herstel van bodem en biodiversiteit.

Er op natuurlijk wijze CO2 en stikstof opgeslagen wordt. Dat het voedselbos op diverse manieren een bijdrage levert aan verduurzaming.

zelfvoorzienendheid

En natuurlijk willen we ook gaan oogsten, te zijner tijd.

Het zal geen ‘productieplek’ worden zoals we die van vroeger (en nu nog) kennen. We wensen dat het een natuurlijke, onderhoudsarme- en zelfvoorzienende plek wordt, van duurzame waarde.


			

6 gedachten over “Waar dromen we van?

 1. Wat leuk om een kaartje van jouw te ontvangen.
  Wat geweldig Grytsje om te horen, dat jullie gaan trouwen. Wat een prachtige idealen gebben jullie. Ben erg benieuwd hoe het zal worden. Heel veel liefde en geluk gewenst.

  1. Ha Merline, dankjewel! Heerlijk om te lezen, maakt extra blij! Eensgelijks – en kom eens langs als jullie in de buurt zijn!

 2. Ha Grytsje, Dank voor je kaartje. Wat leuk om van je te horen en wat fijn dat het van jou en Marijke nu is gegaan naar jou, Hendrikus, Marijke, Ben, Minke en Jorrit. Wat een mooie plannen allemaal: trouwen, verhuizen, voedselbos. Ik ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien, maar het klinkt als iets wat geweldig bij je past. Het klinkt alsof allerlei dingen samen gaan komen. Je verhuist wel een eind weg hoor, dat betekent w.s. ook afscheid van je werk in Zwolle? Alle goeds gewenst met al jullie plannen en vooral heel veel geluk gewenst! Hartelijke groeten van Karin

  1. Dankjewel, Karin! Fijn om te lezen – en het klopt helemaal – behalve dat ik, op verzoek, nog wel eventjes 1 a 2 dagen blijf werken in Zwolle. Er zal de eerste periode ook flink aan het huis gewerkt moeten worden. Ik ben ook zó benieuwd hoe het gaat zijn en worden allemaal. Het is een prachtige omgeving ook, we zijn geluksvogels!

 3. Ha Grytsje, Van harte gefeliciteerd met je huwelijk! En wat een mooie, idealistische plannen! Heel veel succes en geluk gewenst.
  Lieve groet van Jitske, dochter van Piet en Tsjikke (zus van jouw beppe Grytsje)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.