De fantastische paardekastanje

naast het huis, ofwel Aesculus hippocastanum – die terwijl ik dit schrijf feestelijk begint te bloeien – is ziek. De kastanjebloedingsziekte.

Dat zag onze aannemer, Roelof Doevendans van http://www.ebbecohome.nl/vg.html. Niet alleen is hij een vakkundige, gepassioneerde, communicatief sterke ecologische bouwer – ook is hij een natuurliefhebber die met inzicht en lef boomkap en -verzorging uitvoert.

Hij heeft (in Maart) een grote arm van deze kastanje, die af dreigde te breken, danig ingekort. De kastanje heeft – aan de aantastingen te zien – nog een beperkte tijd – hopelijk wordt die hiermee verlengd. Zodat we nog een tijd van deze boom te kunnen genieten.

Van het dikste deel van de tak, is gelijk een bankje gemaakt!

Roelof’s jongste zoon was mee en hielp hem. Deze jonge hovenier deelt duidelijk de liefde voor natuur, bosbouw, en veel meer – en heeft onder meer een vogelhuisje geplaatst, voor een roodborst, een spreeuw – of een andere vogel die plezier in een meer open huisje heeft.

Daarna kreeg ook nog de eik, die er al eerder was dan het huis, een vogelhuisje, voor een boomklever of een dergelijk prachtvogeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.