en… de eerste boompjes en struiken zijn geplant!

Na fijne, ontspannen, eerste plantdagen, staan de eerste planten, struiken en bomen met hun wortels in het lemige zand.

Eerst die, die voorheen op ’t Zwolse balkon van Grytsje stonden – en nu eindelijk hun wortels echt kunnen strekken. Daarnaast mooi plantgoed wat familie mee had genomen, met name bessenstruiken, frambozen en vlieren. En een cadeau gekregen, heel bijzondere appelboom.

Ze kregen wat compost (hier aanwezig) en lavameel, -grind, -brokken en agrisanum van Boerengoed door hun grond gemengd.

We hadden zowaar meest droog, zaterdag zelfs zonnig weer. Heerlijk om ’s middags buiten te kunnen eten! Al die dierbare mensen hebben -naast bomen planten- nog veel meer werk verzet. Kaartjes gemaakt om aan de bomen te hangen; drie kruiwagens houtsnippers van de Hazelaarstakken die afgelopen herfst om waren gegaan – en binnen is een begin gemaakt met het doorbreken van de zolderkamers. Er is een eerste moestuin-eilandje gemaakt, waar onder meer yakon is geplant. Benieuwd!

Inmiddels krijgt het plantgoed een natuurlijke bewatering – de regen is (toch weer) welkom. De volgende plantdagen gaan we verder, met het bosplantsoen van stichting Heg en Landschap.

En… net hoorden we dat er ook appels- en perenbomen liggen te wachten. Die willen ook snel een plek krijgen.

Mocht je willen helpen (ook buiten de plantdagen om), dan heten we je graag welkom, je kunt je via het contactformulier aanmelden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.